Frequently Asked Question

Kom igång
Last Updated 9 months ago

Introduktion Larmpaketet

Kabeln för strömförsörjning har ett relä inbyggt så att du kan styra saker som förbrukar max 10A upptill 230VAC.

På kabeln har du strömmatning till routern, dessa måste komma från 12VDC + och –.

Ytterligare kablar är tre st som är utsidan på ett relä 11, 12 och 14, där 11 är ”mitten” som ständigt ska ha (från det du vill styra) ström eller jord, alternativt brukar man bryta ledaren i 230VAC och den kabeln är brun. OBS för sådan inkoppling är en stark rekommendation att anlita en elektriker.

De två andra 12 och 14 blir antingen NO eller NC (normally open eller normally closed) du styr alltså mitten till antingen 12 eller 14. Styrningen gör du med sms till simkortets mobilnummer. Du kan börja med att fråga status på in och utgång, skriv lösenordet du använder för att logga in i routern och sedan ett mellanslag, efter det iostatus vill du sedan ändra läge på utgången så skickar du som tidigare lösenordet mellanslag (blanksteg) ioset vilket då ändrar utgångens läge.

Stark rekommendation att testa allt så du ser att det fungerar som du tänkt.

Kabeln som är kvar är input, den anser att inget har hänt om spänning in är mellan 0 och 5VDC, händelse är om spänningen är mellan 8 och 30VDC OBS gå inte över.

Ingången har ett stort antal möjligheter, men den enklaste är att få ett sms, finns beskrivet här RUTX11 Input/Output - Teltonika Networks Wiki (teltonika-networks.com) men du kan få mail och skapa händelser mm.

Routern har i övrigt möjlighet till ett stort antal funktioner.

Please Wait!

Please wait... it will take a second!