Frequently Asked Question

Beskrivning router
Senast uppdaterad 2 år sedan

En av de kraftfullare LTE-routrarna från Teltonika, en router utvecklad och tillverkad i EU med den senaste tekniken under skalet. RUTX11 är utformad för att utgöra primär eller backup-anslutning till internet där stabil anslutning och hög dataöverföring krävs. Tack vare det kraftfulla nätverket kan lokal trådlös uppkoppling erbjudas med goda prestanda.

Teltonika RUTX11 är en kraftfull router inrymd i en aluminiumkapsling. Routern erbjuder hög uppladdningshastighet med upp till 300 Mbit/s i nedladdningshastighet då den har stöd för LTE kategori 6. Routern har Carrier aggregation teknik för snabbare och robustare anslutning. Routerns snabba LTE-anslutning kan utnyttjas fullt ut då routern har stöd för både Gigabit Ethernet-portar för lokalt nätverk och ett snabbt trådlöst nätverk.

Teltonika RUTX11 är en router med både kraftfullt wifi, GPS, Bluetooth och stabil 4G uppkoppling, allt inrymt i en robust metallkapsling. Den mest kraftfulla och funktionsrika enheten inom Teltonikas routersortiment hittills. Utrustad med Dual-SIM, 4 x Gigabit Ethernet-portar, Dual-Band AC WiFi, Bluetooth LE och USB-gränssnitt.

En kraftfull systemarkitektur borgar för att RUTX11 kan ge höga hastigheter ut till alla enheter i nätverket. Processor och minne är avgörande för en routers prestanda och RUTX11 gör inte avkall på hårdvaran. RUTX11 har en Quad-Core ARM Cortex A7 717 MHz processor, 256 MB Flashminne och 256 MB DDR3 RAM.

RUTX11 klarar externa påfrestningar som extrema temperaturer (-40°C – +75 °C) och är inrymd i riktigt robust aluminium. Routern är IP30 klassad och har en god miljötålighet som är anpassad för de flesta installationsmiljöer. Den erbjuder ett brett inspänningsområde (9-50 VDC) och har en robust anslutning av spänningsmatningskontakten. Routern spänningsmatas via det medföljande nätaggregatet eller via så kallad passiv PoE på LAN-port 1. Routern har också en I/O-port i spänningsmatningskontakten för övervakning av en sensor och styrning av en extern förbrukare, exempelvis kan denna utgång anslutas till ett relä.

Många anslutningsmöjligheter

Routern har en rad olika anslutningsmöjligheter, dels har den 4 stycken Gigabit Ethernet-portar, kraftfull Wave-2 802.11ac Dual Band WiFi med hastigheter upp till 867 Mbit/s, samt både Bluetooth LE och USB-gränssnitt. Av de fyra nätverksportarna är en port konfigurerbar som WAN-port, så du kan antingen använda fyra LAN-portar som switch eller tre LAN och en WAN-port.

RUTX11 fungerar med de populära BLE-taggarna från ELA Innovation och ger tillgång till upp till 200 sensorer per gateway.

Paketerat och klart
router
antenner
antennkablar
instruktion på svenska

1.3 Säkert uppkopplad

Routern är utrustad med dubbla SIM-kortsplatser med automatisk failover vid olika störningar i nätet eller när andra villkor uppnås. RUTX11 kan byta SIM-kort vid exempelvis viss uppnådd datagräns, vid roaming, om nätverksanslutningen saknas eller misslyckas samt om dataanslutningen misslyckats. Att hålla en router igång är a och o, därför har routern har en rad olika anslutningswatchdogs, den övervakar därmed förbindelsen och startar om routern eller anslutningen vid behov. Routern har stöd för Ping Reboot, periodisk Reboot, LCP och ICMP.

RUTX11 erbjuder säker uppkoppling och har avancerade säkerhetsfunktioner. Den har stöd för olika VPN-uppkopplingar och en avancerad brandväggsfunktion samt stöd för olika typer av krypteringsprotokoll. Routern baseras på RutOS (ett OpenWrt-baserat Linux OS).

Routern har stöd för

OpenVPN
IPSec
GRE
L2TP och
PPTP

Vänligen vänta!

Vänligen vänta... det tar en sekund!