Frequently Asked Question

Hur ansluter jag min IR-sensor?
Senast uppdaterad 2 år sedan

Läs manualen för IR-sensorn som du hittar till höger.

Här kommer en kompletterande lathund:

  1. Se till att larmenheten inte ligger i utlöst läge - då går det inte att ansluta tillbehör. Vi brukar alltid sätta larmet till AV under anslutningsprocessen.
  2. Ha sensorn så nära larmenheten som det är möjligt så går anslutningen lättare
  3. Skruva upp skruven som håller fast fronten på IR-sensorn
  4. Öppna appen och gå till Larmstatus välj Larmtillbehör & Relä och sedan Lägg till och konfigurera larmtillbehör
  5. Om du använder iPhone så klickar du sedan på Nytt i övre högra hörnet. Använder du Android så klickar du på översta Välj larmtillbehör under rubriken Lägg till & konfigurera larmtillbehör
  6. Klicka på IR sensor W020 i listan som kommer upp.
  7. Namnge din IR-sensor (använd bara a - z, dvs inga specialtecken och ej å,ä eller ö). Detta namn kommer att finnas med i det sms som larmenheten skickar om IR-sensorn utlöser larmet
  8. Se till att enbart larmfunktionen Stöld är förbockad
  9. Klicka på Anslut
  10. Följ sedan instruktionerna som kommer upp i appen
  11. Om du får svaret att anslutningen misslyckades så kontrollera att det stämmer. Ibland hinner nämligen appen inte få bekräftelsen på anslutningen. Om du använder Iphone så klicka på Hämta anslutna tillbehör och om du använder Android så klicka först på pilsnurran uppe till höger och sedan på nedersta Välj larmtillbehör under rubriken Se befintligt larmtillbehör. Om IR-sensorn finns med i listan som kommer upp så har anslutningen lyckats. Annars får du prova igen från och med punkt 4.

När anslutningen lyckats går du tillbaka till sidan Larmtillbehör & Relä ​antingen genom att backa eller genom att gå till Larmstatus och där välja Larmtillbehör & Relä. Gör uppdatera på denna sida med pilsnurran uppe till höger. Då får du upp alla tillbehör som larmet anser sig ha kontakt med och vilket läge respektive tillbehör har just nu. Om batteriet tar slut i IR-sensorn så kommer larmet att tappa kontakten med den och då visas den inte här utan bara på sidan Lägg till och konfigurera larmtillbehör. Larmet skickar dock sms och varnar när batteriet är lågt och det skickar även sms om Lost connection.

Vänligen vänta!

Vänligen vänta... det tar en sekund!